donderdag 21 november 2013

Steviahouse Part II

Zoals al verteld in deel I van de Stevia House reeks mag ik drie zeepjes testen. Ik heb de jasmijn zeep al gebruikt en gereviewd en vandaag is de rode klei zeep aan de beurt. Kijk je mee? 

Najel Red clay rode klei zeep


''Natuurlijke zeep uit Aleppo- Syrie. Speciaal voor de diepe reiniging van de huid. Ook te gebruiken om de haren te wassen.''
De zeep is goed verpakt met een plastic omhulsel en daaromheen nog een papieren wikkel. Hierop staat alle belangrijke informatie zoals de ingrediënten en houdbaarheidsdatum. Net zoals het vorige zeepje ligt deze in de badkamer en gebruik ik hem om mijn handen te wassen. Zo af en toe was ik er ook mijn gezicht mee.Ingredienten: olive oil, red clay, bay laurel oil, water, sodium hydroxide 

Hierboven de ingrediënten. Iets wat me opvalt is dat hier veel minder stoffen inzitten als in de jasmijn zeep. Of dit een voordeel of een nadeel is lees je zo. Elke zeep ziet er chique uit met een mooi teken erop. De zeep is ongeveer zo groot als mijn hand en erg praktisch om je handen mee te wassen.

De zeep is fijn in gebruik en maakt mijn handen goed schoon net zoals de jasmijn zeep. Ik merk dat als ik mijn handen was er ook wat kleurstof van de zeep zelf afkomt, dus een soort bruinige waas in het water. Dit is geen negatief punt want het is tenslotte rode klei.
In het begin van het gebruik werd de zeep een beetje soppig. Daarmee bedoel ik dat de zeep iets zachter werd aan de kant waarop je hem neerlegde. Misschien een minpuntje want het oogt een beetje raar maar werkt daarom niet minder goed. Dit ligt misschien aan het aantal ingrediëten, want de jasmijn zeep had dit totaal niet. Verder is het een fijn gevoel dat de zeep natuurlijk is dus wat mij betreft een aanrader!

Je kunt de zeep hier kopen voor €2,99 op de Stevia House site.
Wat is jou eerste indruk van deze zeep?

Liefs,
Mariska

6 opmerkingen:

 1. Het klinkt wel goed! Ook dat er niet zo veel ingrediënten in zitten, hoe natuurlijker hoe beter :) Ik gebruik eigenlijk nooit zeep, maar dit soort aparte zeepjes zou ik wel willen proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik kende dit nog niet! het klinkt wel fijn ^^ natuurlijke ingrediënten zijn bijna altijd beter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. klinkt goed, maar ben meer fan van de zeep in fles met pompje xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmm, ik heb hem ook, maar weet nog niet zo goed wat ik er van vind, misschien moet ik het maar gewoon vaker gebruiken ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ziet er mooi uit. Bij mij wordt alles dan zo vies van die kleurstof, echt onhandig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er goed uit en is ook heel prijslijk!

  BeantwoordenVerwijderen