vrijdag 17 januari 2014

Hoe het bloggen mijn leven beïnvloed

Toen ik begon met bloggen had ik nooit gedacht dat ik uiteindelijk zo addicted zou worden. Het leek me gewoon leuk om me te verdiepen in de beauty wereld en that's it. Nu ik terug kijk na 4 à 5 jaar ben ik zo ontzettend dankbaar dat ik mag bloggen. Er is echt niks wat ik niet leuk vind aan het bloggen en het maakt me onbeschrijfelijk vrolijk.

Sinds kort heb ik meer contact met bedrijven, maar ook met lieve medebloggers (zoals je op het plaatje hierboven al wel kon zien). Groepsapps, tinychat sessies, noem maar op! Zulke dingen maken me heel vrolijk en blij, want ik kan mijn hobby en passie delen met andere lieve meiden. Sommige meiden herkennen het misschien wel, maar mijn vriendinnen in real life begrijpen het bloggen toch niet echt. Ik praat er niet veel over, maar degene die mijn blog volgen zijn gelukkig wel enthousiast.


Ik sta op, doe mijn ochtend ritueel en kijk op mijn mobiel of ik belangrijke berichtjes of mailtjes heb. Meestal heb ik al een paar reacties op de blogpost die online stond en die lees ik natuurlijk allemaal even na! Na een lange dag school check ik natuurlijk ook mijn mail en als er geen blogposts ingepland staan schrijf ik zo snel mogelijk wat posts vooruit.
Natuurlijk heb ik ook huiswerk en moet ik vaak leren, maar bloggen is iets waar ik tijd voor maak. Af en toe lijd school hieronder en ik weet dat dat best slecht is... Alleen bloggen is nu eenmaal iets wat ik heel belangrijk vind voor mezelf en ik ga er ook echt niet mee stoppen.
School gaat voor, maar stiekem probeer ik toch altijd even te bloggen. Bloglovin' doorlezen, reacties plaatsten, foto's bewerken. Eigenlijk zit het bloggen altijd in mijn hoofd, wanneer ik in de winkel loop kijk ik altijd naar producten die ik kan reviewen en ik loop zelden de winkel uit zonder swatches op mijn hand(en).
Bloggen is iets bijzonders, waardoor ik veel dingen geleerd heb, nieuwe mensen heb leren kennen en natuurlijk ook beter weet hoe het zit in het beautyblogger wereldje in elkaar zit.

Hoe beïnvloed bloggen jou leven?

Liefs,
Mariska

15 opmerkingen:

 1. Leuk geschreven!
  Door het bloggen heb ik ook veel
  vriendinnen gemaakt :)

  Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi leuk geschreven! Toen ik dit zag in mijn tijdlijn ging ik ook maar is weer een keer inloggen. Heb al sinds 2011 niet meer geblogged. Nu begin ik er ook weer zin in te krijgen haha ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen! Heel herkenbaar ook al heb ik pas net een blog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk geschreven! Bloggen heeft voor mij ook een totaal nieuwe wereld geopend en ik zou het echt niet meer kunnen missen x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn vader zegt altijd: Rachel stak je maar zoveel tijd in je school.. ik zeg tja is maar wat je leuk vind en school vind ik niet leuk en doe ik niet graag haha.. maar ik vind bloggen zo leuk dat ik er ook echt tijd voor wil maken maar straks met een fulltime stage en weekend job word het lastig..

  liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Groot gelijk dat mijn vriendinnen het bloggen niet echt begrijpen. Ze steunen me ontzettend, maar echt erover praten gaat natuurlijk niet. Leuk voor je dat je blog zo goed gaat de laatste tijd. x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Exact hetzelfde hier, het bloggen vind ik echt geweldig al doe ik het pas sinds eind juni. Ik kan er echt mijn energie in kwijt & het is gewoon fantastisch om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk geschreven en heel herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik vind bloggen ook superleuk, maar de laatste tijd kak ik een beetje in... ik heb geen inspiratie en ik ga liever even voor school, omdat ik dat wel nodig heb! Tinychat is trouwens zo leuk hahah!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Echt superleuk! Maar als ik jou was zou ik PERSOONLIJK mijn school niet laten lijden door bloggen. Ik weet dat bloggen veel leuker is dan school, maar tjaaa...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bloggen is geen hobby het is een levensstyle
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik heb je genomineerd voor de liebster award!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben pas net begonnen, maar het maakt me ook superblij als ik een paar leuke reacties krijg!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hey babe, ik ben trots op je:) xx soes

  BeantwoordenVerwijderen