maandag 12 november 2012

Inspired DIY: Rubber Stamp

Geïnspireerd door dit plaatje ging ik aan de slag met een DIY! Vandaag laat ik jullie zien hoe je met simpelweg een stanleymes en een gum een hele leuke stempel kunt maken!
Benodigdheden:
- Een gum
- Een stanleymes
- Eventueel een plaatje met welk figuur je wilt gaan maken.
 
Begin met het uitknuppen van je figuurtje.
 Trek het plaatje over op de gum zodat je kunt zien waar je moet snijden.

 Begin eerst voorzichtig met het omlijnen van het figuurtje, in mijn geval een moustache! Je kunt alvast de grote lege gedeeltes weg snijden.
 Hierboven kun je zien hoe je het in grote lijnen moet doen. Bij de uiteinden van mijn moustache moest ik best secuur werken, zodat je tijdens het stempelen wel de uiteindes blijft zien.
 En uiteindelijk hield ik dit over! Zorg ervoor dat je figuur goed uitsteekt zodat als je stempel je de randen niet 'mee stempelt'.
 
 Even testen....
(dit stempel kussen het ik gekocht bij de Bruna, voor €2,50)
 En het resultaat!
Ik vind zelf dat mijn moustache-stempel erg goed gelukt is! Het is leuk om te maken en het kost niet veel tijd. Al met al was ik er ongeveer een half uurtje mee bezig.
Ik ga deze stempel gebruiken voor het versieren van brieven. Dus als je met mij schrijft zul je deze stempels nog wel eens tegen kunnen komen!
Je kunt natuurlijk ook voor andere leuke figuurtjes kiezen, zoals een vogel, vliegtuig, envelopje ect. Voor variatie kun je de stempel inkleuren met een viltstift voor een vrolijk effect!

Wat vinden jullie van deze DIY?

Liefs,
Mariska

8 opmerkingen:

 1. Ziet er heel leuk uit, dit ga ik zeker eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, dat komt zeker nog van pas.
  Liefs, Mi-lou

  http://ourphotographycrew.blogspot.nl/
  -----------------------------------------
  Fijne feestdagen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw! echt suuuuperleuk! Ik ga meteen aan de slag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een tijd terug maakte ik ook zo'n stempel. Was alleen wel langer bezig dan een half uur. Nu kreeg ik laatst ook de tip om een figuurtje uit een dik soort papier/stof te knippen en die op een houtje te plakken. Dat werkt zo veel sneller dan alles uit de gum te snijden. Maar ik ben blij met mijn snorstempel, gebruik 'm ook voor mijn brieven.

  BeantwoordenVerwijderen