woensdag 20 maart 2013

Klaar voor het voorjaar!


We weten het allemaal: maart roert zijn staart. Daardoor komen er nog wel eens wat koude dagen voor in deze periode, maar we hebben natuurlijk veel liever dat de temperaturen omhoog gaan en de winterkleding opgeborgen kan worden. Nog maar eventjes en dan is de officiële lente weer begonnen! Dan zal het kwik stijgen en mogen de mutsen, sjaals en handschoenen weer voor een jaartje weg. Maar die plotselinge temperatuurswissel van heel koud naar aangenaam warm kan nog wel eens wat huidproblemen opleveren. Hoe zorg jij ervoor dat je huid gereed is voor de lente? Gebruik de kortingscode van Wehkamp om de juiste producten aan te schaffen!










Gezicht
De lentezon is een stukje feller dan de winterzon, dus je zult langzaamaan weer een beetje bruin worden in je gezicht. Wil je ervoor zorgen dat je huid alle zonnestralen meepakt en je op een goede en egale manier bruin wordt? Dan is het ten eerste belangrijk dat je je gezicht dagelijks goed reinigt. Gebruik niet te veel zeep wanneer je je gezicht reinigt maar als je daar wel voor kiest, neem dan een product dat ph neutraal is. Ten tweede ga je scrubben, waardoor je de dode huidcellen verwijdert. Doe dat eenmaal per week en je zult zien dat je huid meer opneemt. Als laatste is het belangrijk da je goed smeert, zodat je je huid voedt. Doe dat met een crème of een lotion. Voor een erg droge huid kies je een wat vettiger crème. Zorg ervoor dat het goed in kan trekken voordat je op pad gaat!

Voeten
De snowboots en andere dikke laarzen mogen de kast in, het is tijd voor je elegante muiltjes zoals ballerina's, pumps en sandalen. En daarin moeten je voeten er uiteraard prachtig uitzien! De kans is dat je door het dragen van de winterschoenen droge voeten hebt gekregen. Maar geen paniek, met een aantal handelingen heb jij weer prachtige stappers. Zorg eerst dat je het teveel aan eelt weg haalt, bijvoorbeeld met een eelt-rasp. Ook de voeten kan je scrubben: doe dat met een stevige scrub, bijvoorbeeld één met zeezout. Na het scrubben smeer je je poezelige voetjes in met uierzalf, net voor het slapen gaan. Doe er sokken omheen en je zult zien dat je voeten de volgende ochtend een stuk zachter aanvoelen!


Handen
De handen zijn de hele winter verstopt geweest in handschoenen, dus die mogen ook wel een kuurtje gebruiken. Pak eerst een bakje en vul deze met lauw water en een scheutje olijfolie. Laat je handen en nagels hier een paar minuten in weken. Droog ze af met een zachte handdoek en gebruik vervolgens een vochtinbrengende crème voor je handen. Bij de nagels gebruik je nagelriemolie om de nagelriemen te verzorgen en ze in vorm te brengen. Heb je dat niet in huis, dan kan je ook vaseline of cacaoboter gebruiken. Vijl de nagels bij en als finishing touch natuurlijk een mooi lenteachtige lakje!

En zo ben je helemaal klaar voor de lente! Hebben jullie nog tips?

In samenwerking met Uitmetkorting.nl

11 opmerkingen:

  1. Leuk artikel. Ben het weer helemaal zat en het word alleen maar kouder pfff

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Herkenbare routine. Ik ga dit weekend ook maar eens een lente schoonmaak doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben er klaar voor! :D De zon schijnt vandaag al heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  4. I'm ready! Hier schijnt de zon ieder geval al.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Welkom lente! <3
    Ik ben gek op de lente.
    Nu ik dit berichtje schrijf schijnt de zon lekker op mijn rug. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben helemaal klaar! Nu mag de zon wel schijnen, want vandaag hadden we in A'dam sneeuw..

    x

    Chicks About Fashion

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuk artikel zeg, ga zo door!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ben er ook helemaal klaar voor! :)

    BeantwoordenVerwijderen